Žalieji grikiai yra neapdirbti garu, todėl yra daigūs. Daiginant jo nauda padidėja daugybę kartų. Visa tai todėl, kad jie gyvi.
Grikiuose yra daug vario, geležies, mangano, magnio, fosforo, vitaminų B3 ir B2, geležies, kalio, cinko, seleno ir pantoteno rūgšties.
Iš lukštentų grikių taip pat kaip ir iš skrudintų rudų galima virti košę, ruošti garnyrą. Šiuos grikius galima dėti į salotas, daryti žaliuosius kokteilius.
Paruošimo būdas: nuplovus virti apie 15 min.
- Kilmės šalis: Lietuva.
- Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje, kurių santykinė oro drėgmė ne didesnė kaip 65 %, temperatūra ne didesnė kaip 25°C
- Geriausias iki: žr. ant pakuotės.
- Grynasis kiekis: 25kg
- Tiekėjas: UAB Žaliuomenė.
- Sudėtis: 100% ekologiški lietuviški grikiai
Maistinė vertė 100g: Energinė vertė (kcal/kJ) 353/1497
Riebalai, g 3,0
- iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių, g 0,7
Angliavandeniai, g 68,8
- iš kurių: cukrų, g 1,3
Baltymai, g 12,6
Druska (NaCl), g 0,0