Kynva arba bolivinė balanda yra sėkla be glitimo, daug baltymų ir vienas iš nedaugelio augalinio maisto, kuriame yra pakankamai visų devynių nepakeičiamų aminorūgščių. Jose taip pat daug daugiau skaidulų nei daugelyje grūdų. Kynvoje yra daug flavonoidų, įskaitant kvercetiną ir kaempferolį.
Rekomenduojamas vartojimas: Įpilkite 2 puodelius vandens į platų puodą ir užvirinkite. Įmaišykite 1 puodelį kynvos sėklų, uždenkite ir vėl užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 15–20 minučių arba kol visas vanduo susigers. Tinkamai paruošus kynvą, matosi, kad iš sėklų išdygo mažos „uodegėlės“. Tada kynvą galėsite naudoti kaip pusryčių dubenėlio pagrindą, salotoms ar priedą prie valgio.
Maistinė vertė (100 g): energinė vertė 1551 kJ / 368 kcal; riebalai 6,1 g, iš jų sotieji 0,7 g; angliavandeniai 61 g, iš kurių cukrus 2,5 g, skaidulos 7 g, baltymai 14 g, druska 0,01g.
Sudėtis: bolivinės balandos sėklos*.
* Bio sertifikuotas produktas.
Laikymo sąlygos: Laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.
Grynasis kiekis: 300 g.
Gamintojas: Bulgarija.