Rūdyja, jei išplovę neišvalote sausai ir su aliejumi nepratepat. Maistas limpa, jei per trumpai pakaitinote, prieš dedant maistą. Reikia ant vidutines ugnies maždaug 10min jau su aliejumi. Sausos negalima. Surūdijusią galima sutvarkyti: įberti druskos, gerai iškaitinti ir tada su metaliniu sveistuku nušveisti.
Laba diena,
šį indą reikia labai gerai išdeginti, ištepti aliejumi vėl išdeginti... paruošti maisto gamybai :) aš taip padariau ir viskas kuo puikiausiai :)
Rudija ir maistas taip pat limpa.
Nereikia nei prideginti aliejaus iš pradžių, nei tepti ir viskas tvarkoje. Kepant susidaro sluoksnis, kurio nereikia nušveisti ir tiek. Vienintelė vieta, kur atsiranda rūdžių - dugnas, kur tingiu patept aliejumi (pas mus keptuvė naudojama ant dujinės viryklės).
Puikus daiktas jei dažniau naudoji ir gerai ištepi aliejumi. Kuo daugiau naudoji tuo mažiau viskas limpa. Būtina nusausinti po plovimo, nes kitaip pradės rūdyti.
Nerūdija jeigu maistas nepaliekamas keptuvėje. Bet kokioje ketaus ketpuvėje ar puode paliktas maistas kenkia keptuvei/puodui. O kad maistas neliptų, reikia tinkamai paruošti keptuvę naudojimui - kaitinti ant viryklės ant stirpios ugnies iki tol kol dūmai išgaruoja, po to sutepti alyvuogių aliejumi ir vėl kaitinti, bet jau orkaitėje (taip porą kartų). Tuomet maistas nelimpa. Ir svarbu neplauti keptuvės su indų plovikliais, tik su karštu vandeniu.
Ją reikia apdoroti po nusipirkimo (išdeginti orkaitėje), instrukcija pridėta prie gaminio. Ir pagaminus maistą iškart išplauti, gerai nusausinti arba pašildyti ant plytos, kad išdžiūtų, ir patepti aliejumi.
Nerūdija. Po plovimo pakaitinu, kad išdžiūtu ir tada sutepu.
Rudija jei paliksit išplautą, nesuteptą. Reikia būtinai palikt su riebalo sluoksniu
Visi šio klausimo atsakymai