Širdelės formos detalė suteikia šiam troškintuvui išskirtinumo, tačiau jo funkcionalumas ir puikus šilumos išlaikymas išlieka toks pats. Šis riboto leidimo gaminys yra su švelniai auksine rankenėle ir puikiai tinka troškiniams, kepsniams, sriuboms bei kepiniams gaminti. Ideali dovana Motinos dienai, Valentino dienai, gimtadieniams ar kitoms ypatingoms progoms.
„Le Creuset“ troškintuvas – kulinarinė klasika, kurią visame pasaulyje myli jau beveik šimtmetį. Puikiai pritaikytas troškiniams, kepsniams, sriuboms, užkepėlėms ir kepiniams gaminti, šis ikoniškas gaminys taps universaliu sprendimu nepakartojamiems patiekalams su intensyviu, gardžiu skoniu.
Naudojimas prieš pirmą kartą:
Išpakuokite naują pirkinį! (Ir nepamirškite nuimti visas etiketes bei pakuotę.)
Nuplaukite „Le Creuset“ gaminį šiltame, muiluotame vandenyje, kruopščiai išskalaukite ir gerai išdžiovinkite.
Pagrindinės savybės:
Atsparumas karščiui: šilumai atspari rankenėlė (iki 250°C) užtikrina geresnį sukibimą net naudojant orkaitės pirštines.
Lengva valyti: emalio vidus padeda greičiau ir lengviau išvalyti gaminį.
Patogi rankena: didelės rankenos leidžia lengvai perkelti troškintuvą iš viryklės į orkaitę ar tiesiai ant stalo, net naudojant pirštines.
Universalumas: tinka orkaitėms, viryklėms, indukcinėms kaitlentėms ir net po griliu.
Puikus šilumos išlaikymas: ketaus konstrukcija tolygiai paskirsto šilumą, o maistas ilgiau išlieka šiltas.
Drėgmės išsaugojimas: sandarus dangtis padeda išlaikyti drėgmę ir sustiprinti skonį, kad patiekalai būtų idealiai pagaminti.
Stilingos rankenos: patogios ir stilingos rankenos užtikrina saugų troškintuvo perkėlimą.
Spalvų įvairovė: prieinama įvairių spalvų kolekcija suteiks jūsų virtuvei ryškių atspalvių.
Tolygus gaminimas: virkite ant žemos arba vidutinės kaitros, kad išsaugotumėte ketaus kokybę ir pasiektumėte puikų rezultatą.
Įvairūs dydžiai: galima rinktis skirtingus dydžius pagal jūsų poreikius.
Naudojimo rekomendacijos:
Visada naudokite orkaitės pirštines, kai liečiate karštus paviršius.
Rekomenduojame naudoti tik „Le Creuset“ silikoninius įrankius, medinius arba karščiui atsparius plastikinius įrankius. Nenaudokite peilių ar metalinių įrankių, nes jie gali subraižyti emalio paviršių.
Naudokite kaitlentės žiedą, kuris atitinka troškintuvo dydį, kad maistas tolygiai gamintųsi ir būtų sumažinta rankenėlių bei šonų pažeidimo rizika.
Indukcinėms kaitlentėms: naudokite tinkamo dydžio žiedą, kad kaitlentė atpažintų gaminį.
Kepkite ant vidutinės arba žemos kaitros – taip užtikrinsite tolygų gaminimą ir gardų skonį. Jei reikia aukštos kaitros, sumažinkite ją, kai pasieksite reikiamą temperatūrą.
Neslyskite gaminio ant stiklo kaitlentės paviršiaus – tai gali pažeisti gaminio pagrindą ir stiklo paviršių. Vietoj to visada kelkite troškintuvą.
Valymo patarimai:
Leiskite gaminiui visiškai atvėsti prieš pradedant valyti.
Pašalinkite maisto likučius nuo pagrindo ir šonų. Jei maistas prilipo, užpilkite šiltu muiluotu vandeniu ir palikite 15-20 minučių, tada įprastai nuplaukite.
Nenaudokite abrazyvių valymo priemonių, metalinių ar šiurkščių šepečių, nes jie gali pažeisti paviršių.
Dangtis su auksine rankenėle: kad išsaugotumėte dangčio apdailą, plaukite rankomis.
Gerai išdžiovinkite po plovimo ir laikykite sausoje vietoje.
Pagaminta Prancūzijoje.
Puodai
Yra keletas puodų tipų, kurių kiekvienas turi privalumų ir trūkumų. Dažniausiai pasitaikantys puodų tipai yra pagaminti iš nerūdijančio plieno, vario, aliuminio, ketaus, keramikos arba stiklo. Kai kurie gamintojai taip pat gali naudoti daugiau nei vieną iš šių medžiagų.Nerūdijančio plieno puodai yra populiarus daugelio virėjų pasirinkimas. Šie puodai yra labai tvirti ir patvarūs, retai būna subraižyti ar įlenkti. Jie taip pat laikomi gana lengvai valomais.Maisto gaminimas tokio tipo puoduose nesukelia cheminės reakcijos su maistu, dėl kurios gali pasikeisti patiekalo skonis ar spalva. Tačiau nerūdijantis plienas yra prastas šilumos laidininkas. Varinius puodus dažnai naudoja profesionalūs virėjai. Šio tipo metalas yra puikus šilumos laidininkas ir padeda sukurti vienodą temperatūrą kepimo paviršiuose. Blizgus varinis paviršius gali būti elegantiškas bet kurios virtuvės priedas, tačiau jį sunku prižiūrėti. Ketaus puodai taip pat gali reaguoti su tam tikru maistu, ypač rūgščiu maistu. Šis metalas įkaista labai lėtai, tačiau suteikia tolygiai šildomą paviršių. Jis taip pat gali būti kaitinamas iki labai aukštos temperatūros, nesukeliant neigiamų reakcijų.