Šeimos receptai perduodami iš kartos į kartą, kaip ir mūsų ketaus indai. Šis šeimos puodas nėra išimtis. Tai praktiška, stilinga, ilgaamžė ir išliekanti. Apvalios šoninės sienelės leidžia lengvai maišyti ir gaminti maistą viename puode. Bourguignon? Bouillabaisse? Suskaičiuokite mus.
Likite vėsūs: mūsų karščiui atspari rankenėlė (iki 250 °C) sukurta taip, kad geriau sukibtų, net kai dangtį pakeliate su orkaitės pirštinėmis.
Greitas valymas: emaliuotas vidus palengvina valymą.
Rankenos kaip svajonė: mūsų didelių rankenų dėka galite lengvai pereiti nuo kaitlentės prie orkaitės prie stalo, net ir mūvėdami orkaitės pirštines.
Tikras darbinis arkliukas: tinka orkaitei, kaitlentei, indukcinei arba po griliu.
Puikaus skonio maistas: ketaus konstrukcija išlaiko šilumą tolygiai gaminant ir apskrudus. Jūsų skanūs kūriniai taip pat ilgiau išliks šilčiau prie stalo.
Sulaiko drėgmę: mūsų sandarus dangtelis padeda padidinti drėgmę ir pagerina skonį, kad maistas būtų tobulai paruoštas.
Lengvas sukibimas: stilingos ir patogios rankenos leidžia saugiai kelti.
Sklandūs judesiai: dėl unikalių išlenktų kraštų maišymas yra toks lengvas ir efektyvus.
Spalvų vaivorykštė: mūsų asortimentas jūsų virtuvėje suteiks ryškių atspalvių.
Ne per karšta: gaminkite ant pastovios, mažos arba vidutinės ugnies, kad pasirūpintumėte ketaus kokybe ir mėgaukitės puikiais rezultatais.
Pasirinkimas yra jūsų: yra įvairių dydžių, kad atitiktų jūsų virtuvės poreikius.
Grakščiai sensta: emalio vidus sukuria natūralią patiną, kuri elgsis kaip nelimpantis paviršius. Jo apdaila taip pat pasižymi puikiomis maisto išsiskyrimo savybėmis, todėl reikia mažiau prieskonių. Valykite gaminį tik vandeniu, kad susidarytų patina.
Būkite apsaugoti – dirbdami su karštais daiktais visada mūvėkite orkaitės pirštines.
Rekomenduojame naudoti tik Le Creuset Silicone Tools, medinius arba karščiui atsparius plastikinius įrankius. NENAUDOKITE peilių ar metalinių indų, nes tai gali turėti žymių ir įbrėžimų ant gaminio emalio paviršiaus.
Naudokite gaminį ant tinkamiausio dydžio kaitlentės žiedo – taip jūsų maistas iškeps tolygiau ir sumažins rankenų bei šonų pažeidimo riziką. Tai ypač svarbu naudojant indukcines kaitlentes: jei naudosite netinkamo dydžio žiedą, kyla pavojus, kad kaitlentė „neatpažins“ gaminio.
Gaminant ant vidutinės arba mažos ugnies gaunami geriausi rezultatai – net kepant ir kepant. Leiskite keptuvei palaipsniui įkaisti, kad maistas būtų puikaus skonio ir iškeptų tolygiai. Jei jums reikia naudoti didelį kaitinimą, sumažinkite nustatymą, kai tik pasieksite norimą šilumą.
Niekada nestumdykite gaminio ant kaitlentės / viryklės su stikline viršaus, nes galite sugadinti gaminio pagrindą ir stiklą. Vietoj to visada pakelkite gaminį ir nuimkite arba per paviršių.
Prieš pradėdami valyti, palaukite, kol gaminys atvės.
Nuvalykite visus likučius nuo gaminio pagrindo ir šonų. Jei ant jo prilipo maisto, užpilkite gaminį šiltu muiluotu vandeniu ir leiskite jam įsigerti 15–20 minučių prieš skalbdami kaip įprasta.
Nenaudokite abrazyvinių valymo priemonių arba metalinių, šiurkščių abrazyvinių ar labai kietų valymo pagalvėlių ar šepečių jokiems paviršiams.
Po plovimo gerai išdžiovinkite ir laikykite sausoje vietoje.
Pagaminta Prancūzijoje.mpines ar šepečius. Nenaudokite metalinių kempinių ar stiprių abrazyvinių valiklių: jie gali sugadinti emalį.
Puodai
Yra keletas puodų tipų, kurių kiekvienas turi privalumų ir trūkumų. Dažniausiai pasitaikantys puodų tipai yra pagaminti iš nerūdijančio plieno, vario, aliuminio, ketaus, keramikos arba stiklo. Kai kurie gamintojai taip pat gali naudoti daugiau nei vieną iš šių medžiagų.Nerūdijančio plieno puodai yra populiarus daugelio virėjų pasirinkimas. Šie puodai yra labai tvirti ir patvarūs, retai būna subraižyti ar įlenkti. Jie taip pat laikomi gana lengvai valomais.Maisto gaminimas tokio tipo puoduose nesukelia cheminės reakcijos su maistu, dėl kurios gali pasikeisti patiekalo skonis ar spalva. Tačiau nerūdijantis plienas yra prastas šilumos laidininkas. Varinius puodus dažnai naudoja profesionalūs virėjai. Šio tipo metalas yra puikus šilumos laidininkas ir padeda sukurti vienodą temperatūrą kepimo paviršiuose. Blizgus varinis paviršius gali būti elegantiškas bet kurios virtuvės priedas, tačiau jį sunku prižiūrėti. Ketaus puodai taip pat gali reaguoti su tam tikru maistu, ypač rūgščiu maistu. Šis metalas įkaista labai lėtai, tačiau suteikia tolygiai šildomą paviršių. Jis taip pat gali būti kaitinamas iki labai aukštos temperatūros, nesukeliant neigiamų reakcijų.