Žirniai - vieni maistingiausių augalinių produktų, skatinančių virškinimo sulčių išskyrimą, turi daug baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų. Dėl didelės savo maistinės vertės žirniai yra puikus prduktas, kuris praturtins Jūsų kasdieninę mitybą.
Žirniuose esantys angliavandeniai yra lėtai skaidomi dėl ko patiekalai su žirniais ilgam suteikia sotumo jausmą ir nesukelia didelių cukraus kiekio svyravymų.
Žirniai gali būti panaudoti labai universaliai. Iš jų galite virti maistingas sriubas, dėti į troškinius ar naudoti gaminant karį. Žirniai taip pat gali būti naudojami humusui gaminti.
Paruošimo būdas: prieš verdant mirkyti šaltame vandenyje 4 - 6 valandas. Virti santykiu: 1 dalis žirnių, 3 dalys vandens. Virti 35-50 min.
- Kilmės šalis: Lietuva.
- Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje, kurių santykinė oro drėgmė ne didesnė kaip 65 %, temperatūra ne didesnė kaip 22°C.
- Geriausias iki: žr. ant pakuotės.
- Grynasis kiekis: 25kg
- Tiekėjas: UAB Žaliuomenė
- Sudėtis: 100% ekologiški žirniai
Maistinė vertė 100g: 344kcal/1460kJ
Riebalai, g 1,3
- iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių, g 0,2
Angliavandeniai, g 59,6
- iš kurių: cukrų, g 4,1
Baltymai, g 23,3
Druska (NaCl), g 0,0