Urid Dal (dar kartais vadinamos Urad Dal) - tai indiškos pupuolės, kurios yra be luobelės, skaldytos. Jos dažniausiai naudojamos pietų Indijoje. Indiškos pupuolės turi labai daug baltymų, todėl jas labai naudinga įtraukti į savo racioną.
Urid dale baltymų dvigubai daugiau negu mėsoje, todėl jis virškinamas sunkiau. Juo rekomenduojama keisti mėsą prie jos pripratusiems, o vegetarams dėti į kitus patiekalus (sriubas, ryžius, troškinius) nedidelį kiekį.
Skaldyto dalo mirkyti nereikia, proporcija su vandeniu 1:3, virti apie 40 min. Dalas - priklauso ankštinių augalų grupei.
Gaminant dalą, virškinimui palengvinti, naudojami prieskoniai: ciberžolė, imbieras, indiški kmynai ir kiti.
Sudedamosios dalys: skaldytos indiškos pupuolės be luobelių.
Kilmės šalis: Mianmaras
Supakuota aplinkoje, kurioje pakuojami riešutai, gliuteno turintys produktai, sezamo sėklos, kviečiai, soja ir garstyčios.
Maistinė vertė (100g):
Energinė vertė / kalorijos: 1155 kJ / 275 kcal
Riebalai: 1,4 g, iš jų sočiųjų riebalų rūgščių: 0g
Angliavandeniai: 41g, iš jų cukrų: 4,5 g
Skaidulinės medžiagos: 10 g
Baltymai: 24,9g
Laikymo sąlygos: neatidarius laikyti kambario temperatūroje. Atidarius laikyti sandariai uždarytoje pakuotėje, sausoje vietoje, atokiai nuo saulės spindulių.
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės.
Gamintojas: TRS Wholesale Co.Ltd., Southall, Middlesex, D.Britanija