Naudingi patarimai

Stalo serviravimas: ką būtina įsidėmėti?

Didelis virtuvės ir stalo reikmenų pasirinkimas
2020 05 26
graziai paserviruotas valgomojo stalas sventei

Ruošdamiesi šventei, turime pagalvoti ne tik apie patiekalus – tiek bendrai atmosferai, tiek ir svečių komfortui svarbus tinkamas stalo serviravimas. Jubiliejui, vestuvėms ar bet kokiai kitai didesnei progai tai yra neabejotinai viena svarbiausių detalių, reikalaujanti specifinių etiketo žinių. Tačiau jei įsiminsite kelis esminius patarimus, su šia užduotimi pavyks nesunkiai susidoroti.

Pagrindinės stalo serviravimo taisyklės

Nesvarbu, ar organizuosite šventę savo kieme, ar švęsite patalpoje, turėtumėte įsidėmėti kelis esminius aspektus.

Bendri patarimai:

  • Rinkitės sniego baltumo staltiesę bei servetėles. Jei tokios galimybės nėra, pirmenybę teikite neryškiems, pasteliniams atspalviams – taip neužgošite viso patiekalų grožio.


  • Pasistenkite, kad visos vietos prie stalo viena nuo kitos būtų nutolusios kuo panašesniu atstumu.
  • Ant stalo padėkite prieskonių – druskos, pipirų.