Naudingi patarimai

Kokią kaitlentę rinktis?

Didelis kaitlenčių pasirinkimas
2020 04 22
vyras gaminasi maista naudodamas elektrine kaitlente

Daugelis iš mūsų neįsivaizduotų savo gyvenimo be kaitlentės – šie įrenginiai užtikrina, kad greitai ir patogiai galėtume pasigaminti mėgstamą maistą ar išbandytume naujus eksperimentus. Tam, kad šis procesas būtų kuo paprastesnis, reikia ne tik noro ir įgūdžių, bet ir kokybiškos įrangos. Būtent dėl to svarbu skirti pakankamai laiko kokybiškos kaitlentės pasirinkimui – išskyrėme aspektus, į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį.

Tipas

Galima sakyti, kad tai – pats svarbiausias pasirinkimo kriterijus, kuris leis nuspėti pagrindinius šių įrenginių privalumus ir ryškiausius trūkumus.

Elektrinės kaitlentės

  • Šio tipo įrenginiai nustebins šiais pranašumais:
  • Įkaista vos per kelias sekundes.
  • Dėl lygaus paviršiaus, valymas yra paprastas.
  • Lengvai reguliuojama temperatūra užtikrina patogų ir paprastą naudojimą.
  • Maisto gamybai nėra reikalingi specifiniai indai.

Tačiau teks susitaikyti su tokiais trūkumais:

  • Reikia įdėti šiek tiek pastangų, kad būtų galima nuvalyti prikepusius maisto likučius.
  • Kol elektros energija kainuoja daugiau nei dujos, elektrinės kaitlentės taupumo prasme atsilieka nuo dujinių.


Indukcinės kaitlentės

Pagrindiniai šių įrenginių pliusai:

  • Virimo ar kepimo metu kaista tik naudojamas indas, todėl baigus darbą, kaitinama zona išlieka vėsi. Taip ženkliai sumažėja bet kokia nusideginimo rizika.
  • Vos tik įjungus įrenginį, puodas iš karto pradeda šilti.
  • Kadangi kaitinamas tik pats indas, net ir išbėgę maisto likučiai ant paviršiaus neprisvyla – dėl to jos priežiūra yra itin paprasta.
  • Iš visų tipų išsiskiria efektyvumu, kuris leidžia nemažai sutaupyti.

Šio tipo kaitlenčių trūkumai:

  • Didesnė pradinė investicija.
  • Reikalingi būtent šioms kaitlentėms pritaikyti indai, turintys geležinį pagrindą.